תזונה למניעת מחלות לב

כלי הדם והלב אחראים על העברת חמצן והזרמת דם לאיברים בגוף.

פגיעה בתפקוד הלב וכלי דם עלולה להוביל לפגיעה באיברים בכל הגוף ולמחלות כרוניות רבות וקשות.

מחלות לב בחלקן נגרמות על ידי היווצרות רובד טרשתי בדפנות כלי הדם. (פלאק) ועל כן יש זרימת דם לקויה בכלי הדם לאיברים השונים בגוף.

גורמי הסיכון למחלות לב כוללות מרכיב גנטי וכמו כן יש השפעה רבה לגורמים התנהגותיים וסביבתיים.

הגורמים הניתנים לשינוי שיכולים להשפיע מאד על היווצרות מחלות לב וכלי דם הם תזונה, פעילות גופנית, עישון ולחץ נפשי.

ניתן לעשות שינויים רבים באורח החיים למען קידום הבריאות. רצוי לשמור על תזונה מאוזנת, בריאה ואחראית. יש צורך להקפיד על בדיקות דם ולב באופן קבוע.

האחריות בנוגע לאורח החיים ומצב הבריאותי בידיים של כל אחד ואחד מאיתנו.

ממה רצוי להימנע בתזונה של מחלות לב?

בנושא תזונה ניתן לבצע שינויים רבים כך לדוגמא בבחירת סוגי שומן. ישנם שומנים מומלצים לשילוב בתפריט היומי כגון שמן זית, אבוקדו אגוזי מלך וטחינה ושמנים נוספים המכילים אומגה 3, לעומת זאת ישנם שומנים מאד לא מומלצים כגון מרגרינה ,מזונות המכילים שומן טראנס כגון מאפים, רוגלך, בורקסים, בצקים ועוד.

ניתן להימנע מצריכת שומן צמחי מוקשה שנמצא בחטיפים רבים.

רצוי להימנע מאיברים פנימיים של בשר כגון כבד, בשרים שמנים, חמאה, גבינות שמנות ועוד.

רצוי לשלב בתזונה אכילת דגים המכילים אומגה 3 כפעמיים בשבוע . דוגמאות לדגים מומלצים: סלמון  וטונה.

אכילת ירקות מומלצת מאד בשל תכולת סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים רבים ואף נוגדי חמצון המצויים בירק. שילוב של סוגים שונים של ירקות בתפריט היומי יעשיר במגוון רב יותר של ויטמינים ומינרלים. ההמלצה לאכילת חמישה צבעים שונים של ירקות קיימת על מנת לשמור על גיוון רב ככל שניתן.

המלצות למאכלים שמסייעים למניעת מחלות לב:

  • אכילת ירק עם הקליפה על מנת להגדיל תכולת סיבים תזונתיים בתזונה היומית.
  • צורת הכנת הירקות – ניתן לאכול את הירקות טריים, מאודים או מבושלים.
  • שילב קטניות בתפריט היומי- הקטניות עתירות בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים ונוגדי חמצון. הן חשובות למניעת תחלואה בכלל ומחלות לב בפרט, קטניות לדוגמא – אפונה, עדשים, גרגירי חומוס ושעועית לבנה.

מומלץ לאכול את הקטניות כתחליף פחמימות כגון פסטות, פתיתים וכדומה.

  • בחירת לחם – רצוי להחליף את הלחם הלבן בתפריט בלחם עתיר סיבים ומלא כגון לחם כוסמין או לחם שיפון.
  • אכילת מלח – מומלץ להגביל צריכת מלח. ניתן לשלב כתחליף למלח תבלינים כגון פלפל, בזיליקום, שום, זעתר, כורכום ועשבי תבלין רבים ומגוונים להעשרת הטעם.

שילוב של פעילות גופנית קבועה כגון הליכה מספר פעמים בשבוע תתרום רבות לבריאות ולמניעת מחלות לב.

בכל נושא בריאותי ותזונתי רצוי להתייעץ עם דיאטנית קלינית מוסמכת לקבלת יעוץ  מותאם אישית.

If you can see it in your mind, you can do it (anonymous)

איך אני יכולה לעזור לך?

צור איתי קשר

יש לכם שאלות? לא בטוחים במשהו? מתלבטים?
צרו עימי קשר ואני אשמח לחזור אליכם ולתת מענה על כל שאלה